Simen Stienstra, secretaris

simen stienstra 

Ik ben een geboren en getogen Rotterdammer. Toen ik in 2005 met mijn gezin naar de Krimpenerwaard verhuisde, was dat een hele overgang. Na ruim twintig jaar wonen bij één van de drukste punten van Nederland, het Kleinpolderplein met al zijn geluidsoverlast en fijnstof, kwamen wij aan de rand van Lekkerkerk terecht. In de jaren die volgden, verkenden wij onze nieuwe leefomgeving. Inmiddels zijn we aardig vertrouwd geraakt met het vele dat de Krimpenerwaard te bieden heeft.

De Krimpenerwaard is een prachtig gebied. De langgerekte weidepercelen, vele tiendwegen en kades doen je beseffen hoeveel werk er in vroeger tijden is verzet om dit gebied leefbaar te maken en te houden. Dat werk gaat natuurlijk nog steeds door. Boeren en natuurbeschermers werken in toenemende mate samen om onze waard nog mooier te maken of te knokken voor het behoud van wat tot stand werd gebracht. Maar ook als het gaat om de historie en de cultuur van dit gebied worden er tal van initiatieven genomen.

Het StreekFonds Krimpenerwaard levert een bijdrage aan al die initiatieven door projecten op het gebied van natuur en cultuur financieel te ondersteunen en door mensen met elkaar in contact te brengen. Het doet mij veel plezier dat ik gevraagd ben om zitting te nemen in het bestuur van het StreekFonds en ik hoop als secretaris mee te kunnen werken aan een bloeiende Krimpenerwaard.

<< terug