Bestuur

Voor en door mensen

Het StreekFonds Krimpenerwaard drijft helemaal op de kracht van persoonlijke betrokkenheid. De leden van het bestuur houden van het gebied en het karakteristieke landschap en willen daar - elk op zijn of haar eigen manier - een bijdrage aan leveren. Zodat ook volgende generaties van de prachtige Krimpenerwaard kunnen blijven genieten. De bestuursleden zijn onbezoldigd.

 

 

 • Leo van Veen

  Leo van Veen Voorzitter

  Van origine ben ik stadsmens, geboren en getogen in Gouda. Door mijn beroep ben ik, na vele jaren in grote steden werkzaam te zijn geweest,verhuisd naar het landelijk gebied:de Krimpenerwaard. Door in de Krimpenerwaard te gaan wonen en werken heb ik dit landelijk gebied zeer goed leren kennen en ook leren waarderen. Als notaris weet ik als geen ander, dat de plaatselijke bevolking zeer hecht aan het behoud van de cultuurhistorische en landschappelijke waarden van de Krimpenerwaard. Mede om die reden wil ik mij graag met het StreekFonds inzetten voor het behoud van het specifieke karakter van de Krimpenerwaard.

 • Martina Meerkerk

  Martina Meerkerk Bestuurslid

  Ik ben Martina Meerkerk. Ik ben geboren in Lekkerkerk en woon nu al weer ruim 25 jaar in het buitengebied van Bergambacht. Daar hebben mijn man en ik een melkveebedrijf met koeien, wat schapen en geiten. Het is een familiebedrijf dat al sinds 1800 bestaat en dat zo’n 25 jaar geleden is uitgebreid met een loonbedrijf in grondverzet. In beide sectoren zijn we afhankelijk van natuur- en weersomstandigheden. Dit is absoluut een uitdaging, net als mijn plaats in dit bestuur dat is. Als afgevaardigde van de Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) zal ik me ervoor inzetten voor dat boer en burger kunnen blijven genieten van de prachtige Krimpenerwaard.

 • Hans Vogelaar

  Hans Vogelaar Bestuurslid

  Vanaf mijn vroege jeugd woon ik in Bergambacht. Mijn middelbare school stond in Rotterdam. In die tijd was het openbaar vervoer nog nauwelijks een reële optie. Dat heeft geleid tot een dagelijkse fietsrit door de Krimpenerwaard. Die heb ik dan ook ervaren bij alle weersgesteldheden en in alle seizoenen. Dat was niet altijd plezierig, maar wel altijd indrukwekkend. Ik heb de Krimpenerwaard en haar landschappelijke waarde leren kennen en leren waarderen in al haar schoonheden. Ik vind het van belang om dat te behouden. Samen met de (andere) vrijwilligers van binnen en buiten het Streekfonds wil ik graag projecten ondersteunen die dat beogen. Mogen we indien nodig ook een beroep op u doen?

 • Jaap van der Laan

  Jaap van der Laan Bestuurslid

 • Angelique Pottuit

  Angelique Pottuit Communicatie

  Over de vraag of ik zitting wilde nemen in het bestuur van het Streekfonds Krimpenerwaard hoefde ik niet lang na te denken. In mijn vorige functie als coöperatie-adviseur van de Rabobank was ik nauw betrokken bij de opstart ervan. De Krimpenerwaard staat bekend om haar rust en ruimte en heeft met haar grote cultuurhistorische landschap een uniek karakter. De inwoners van de Krimpenerwaard voelen zich betrokken, hebben vaak een grote sociale verantwoordelijkheid en zijn trots op hun woongebied. Graag zet ik mij in om zoveel mogelijk partijen in de regio met elkaar te verbinden om goed om te blijven gaan met dit waardevolle landschap en het waar mogelijk verder te verfraaien. Voor bewoners is de Krimpenerwaard een goed bewaard geheim. Het wordt tijd dat ook mensen van buiten de waard kennis maken met deze buitengewoon mooie omgeving en haar gastvrije inwoners.

 


Comité van Aanbeveling

Het Comité van Aanbeveling  speelde een belangrijke rol bij de oprichting van het StreekFonds in 2012. Het comité bestaat uit mensen die het landschap van de Krimpenerwaard en de initiatieven van het StreekFonds een warm hart toedragen.