STEUN HET LANDSCHAP, WORDT DONATEUR

Vindt u het ook zo belangrijk dat dat de kinderen van nu straks nog steeds kunnen genieten van de groene veenweidelandschap van de Krimpenerwaard? Help ons de mooie initiatieven die er zijn voor het landschap, te steunen met uw bijdrage.

Steek de handen uit de mouwen voor de streek

Wilt u ook meehelpen om de Krimpenerwaard nog mooier te maken? De streek kan uw inzet goed gebruiken! Het StreekFonds steunt diverse projecten die naast geld ook vrijwilligers vragen. Om de leefbaarheid in de streek te vergroten, de biodiversiteit te bevorderen of het cultureel erfgoed te behouden. U doet toch ook mee?

Als u ons een mail stuurt nemen we contact met u op om u aan een activiteit of project te koppelen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


DONEREN

Het landschap wordt mooier als u ook meedoet!

Uw donatie aan het StreekFonds Krimpenerwaard komt helemaal ten goede aan projecten die de kwaliteit en de beleving van het landschap versterken. Uw donatie is bovendien belastingvrij.
StreekFonds Krimpenerwaard is door de belastingdienst namelijk officieel aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat u financieel kunt bijdragen aan onze doelstelling en deze gift kunt aftrekken bij uw aangifte inkomstenbelasting. Er wordt ook geen schenkbelasting geheven. Ook bij testament kunt u aan het StreekFonds geld nalaten. Er is dan geen erfbelasting verschuldigd. Zo draagt de belastingdienst bij aan uw legaat of erfstelling.

Dit zijn de overige mogelijkheden:

EENMALIGE of JAARLIJKSE DONATIE

Belastingvrij bijdragen aan het landschap bij u in de buurt?  
Dat kan, met een donatie.

Iedereen die dat wil kan een donatie doen. Wij zijn afhankelijk van bijdragen van particulieren en instellingen die het belangrijk vinden dat we ons inzetten voor het landschap van de Krimpenerwaard. Wilt u een ons helpen? Dat kan door onderstaand formulier in te vullen. 

Wij verwelkomen u graag als donateur van het StreekFonds.

Vul hier het formulier in en steun voor € 10 per jaar de initiatieven die bijdragen aan onze mooie Krimpenerwaard.

Vul hier het formulier in.

 

PERIODIEKE SCHENKING

Periodiek schenken? Het StreekFonds neemt alle notariële kosten voor haar rekening.

Het is ook mogelijk te kiezen voor een schenking waarbij over meerdere jaren een uitkering zal worden gedaan. Een voordeel voor u is dat deze giften voor u zonder drempel fiscaal aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting. Dat kan alleen als u besluit  tot een periodieke gift die verdeeld is over ten minste 5 jaar. Dit moet u vastleggen in een schenkingsakte.

Een voordeel voor het StreekFonds is dat zij voor langere periode verzekerd is van een vast bedrag dat kan worden aangewend voor langdurige en duurzame projecten. In dit geval is het jaarlijks geschonken bedrag volledig aftrekbaar voor de IB (1% drempel geldt niet).

ALLE NOTARIËLE KOSTEN NEEMT HET STREEKFONDS VOOR HAAR REKENING.


ADVIES OVER SCHENKINGEN

Voor advies over en/of het regelen van periodieke schenkingen kunt u natuurlijk terecht bij uw eigen notaris. U kunt ook (uiteraard gratis) advies inwinnen bij de notaris van het StreekFonds. Neem contact op met het secretariaat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


NALATENSCHAP

U wilt het landschap van de Krimpenerwaard opnemen in uw testament?
Wij informeren u graag!

Er zijn twee manieren waarop u het StreekFonds kunt opnemen in uw testament: via een legaat of een erfstelling.

 

LEGAAT

Met een legaat kunt u zelf omschrijven welk specifiek omschreven bedrag of zaak u wilt nalaten aan StreekFonds Krimpenerwaard. Legaten kunnen geld betreffen, maar ook goederen, onroerend goed of waardepapieren.

 

ERFSTELLING

Bij een erfstelling kunt u een bepaald deel van uw totale nalatenschap aan het StreekFonds toekennen. Naast bijvoorbeeld uw familieleden, andere personen of instellingen, benoemt u StreekFonds Krimpenerwaard als een van uw erfgenamen. Samen met alle andere erfgenamen deelt StreekFonds Krimpenerwaard in de nalatenschap . Als u hiervoor kiest, is het verstandig iemand in uw omgeving hiervan op de hoogte te brengen en tot executeur te benoemen. Uit uw testament blijkt dan hoe u uw nalatenschap verdeelt en wie zeggenschap heeft bij de afwikkeling.

 

MEER INFORMATIE

Voor advies of het regelen van een legaat of erfstelling kunt u natuurlijk terecht bij uw eigen notaris. Het is echter ook mogelijk om de notaris van het StreekFonds hiervoor te benaderen. Werkzaamheden die door onze notaris worden verricht (uitsluitend t.b.v. het StreekFonds) worden niet gedeclareerd. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Of bel direct met het notariskantoor telefoon: 0180 - 661600

Meer informatie over fiscale onderwerpen? Bel met de Belastingtelefoon op 0800 - 0543 of kijk op www.belastingdienst.nl